Solarni paneli Vesti,Video klipovi o solarnim panelima Proizvodnja SUNTECH solarnih ćelija i panela

Proizvodnja SUNTECH solarnih ćelija i panela

SUNTECHPrema rečima dr Zhengrong Shi, osnivača SUNTECH, radi se o kompaniji koja je „najveći proizvođač kristalnih silicijumskih solarnih ćelija“.

Njihovi proizvodi su instalirani u preko 80 zemalja sveta, namenjeni svi tipovima aplikacija, od off-grid i grid-tie sistema do solarnih PV elektrana. Sa 13 predstavništva u inostranstvu, i prisutnost na Njujorškoj berzi (NYSE: STP), kompanija od svog osnivanja (2001. godina u Wuxi, China), beleži stalni rast proizvodnje i napretka u tehnologiji monokristalnih Si ćelija. Tako su u 2006. godini dostigli kapacitet proizvodnje od 300MW i bili treći najveći globalni proizvođač solarni panela. Ozbiljnost njihovih proizvoda pokazuje podatak da je Američka vojska, tačnije vazduhoplovstvo, koristila njihove panele prilikom izrade solarne elektrane snage 14MW, Nellis Air Force krajem 2007. godine.

Linija rasta kapaciteta SUNTECH

Zato je Global Frost & Sullivan na osnovu analize tržišta solarnih panela dodelio 2008. godine nagradu SunTech-u za kompaniju godine na tom polju. U narednoj godini dostigli su rekord komercijalne efikasnosti veće od 19% za monokristalne i 17% za polikristalne Si panele, koristeći svoju novu PLUTO teksturing tehnologiju. Da polako osvajaju svojom tehnologijom i druge teritorije ukazuje njihova investicija u Arizoni. Naime, početkom 2010. zakupili su neke proizvodne objekte GoodYear-a u cilju pokretanja proizvodnje solarnih panela na Američkom tlu. Napomenimo da je Amerika (pored Italije, Kine i Indije) zemlja sa najavljenim investicijama u solarnu energiju među prvima u svetu za 2011. godinu.

Intelektualna snaga kompanije leži u razvojnom timu od 350 članova, koji je fokusiran na nekoliko tehnoloških pravaca (Suntech Solar Technology): povećanje efikasnosti, razvoju thin-film silicijumske tehnologije, povećanje radnog veka solarnih ćelija i modula, povećanje izlazne snage modula. Naučnu i razvojnu podršku ima od Univerziteta u New South Wales, Australia, jednog od vodećih naučnih centara na polju silicijumskih solarnih tehnologija. Kao rezultat te kooperacije proizvedena je PLUTO ćelija.

Dakle, i u samom filmu se vidi razlog takve ocene Global Frost & Sullivan:savršena automatizacija i robotizacija proizvodnje, precizna izrada i provera kvaliteta. Odličan transport poluproizvoda i organizacija proizvodnje. Na kritičnim poslovima rade roboti. Fascinantan je magacinski prostor, još jedna novina u savremenoj organizaciji rada! Međutim, laboratorija kojom ispituju solarne ćelije i panele je najbolja laboratorija u Kini nagrađena standardom UL certificate!


Razmena linkova


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *