Solarni paneli Solarna energija i drustvo 55. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

55. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

sajam tehnike logo

Svakog Maja još od 1957. godine održava se jedan od prestižnijih sajmova tehnike u okruženju, pa čak i u jugoistočnoj Evropi. Tada stručna javnost, novinari, političari i stanovništvo može videti šta je to aktuelno u najdinamičnijoj industriji na svetu. Održaće se od 09.05.2011 do 13.05.2011. Ponekada se dešava da je ono što je bilo aktuelno prošle godine, bude zamenjeno naredne, dok bi bio u najavi nov proizvod, daleko savršeniji od prethodnih. Broj tema, prema autoru, je neiscrpan, tako ako bi se krenulo u nabrajanje, neka bi se sigurno slučajno izostavila, zato bi bilo korektno navesti ono što su sami organizatori sajma naveli:

Integra” – kompjuterski integrisana fabrika 21. veka, elektroenergetika, rasveta, elektronika (energetska, industrijska i kućna), telekomunikacije, ME-RE-KO (merna oprema i instrumentacija, regulacija i upravljanje procesima), KGH – uređaji i oprema za grejanje, hlađenje i klimatizaciju, procesna tehnika, TRANS-BALKAN (logistika i transport), brodogradnja, zavarivanje, materijali, oprema za profesionalne i naučne svrhe, inovacije, nove tehnologije, naučno-tehnička literatura, nacionalne izložbe.“

sajam tehnike 2010

Tom prilikom biće predstavljene privrede mnogih zemalja i planovi njihovih razvoja (poziv svim Vladama da učestvuju), održaće se stručni skupovi, press konferencije, razne prezentacije izlagača, panel diskusije izlagača, prikaz nekih proizvoda i njihova praktična primena, itd. Pored izlagača, biće i prisutni i eksperti u raznim oblastima, investitori, kupci, znatiželjni posetioci, tako da se ostvaruje efikasna sinergija ideja i potreba!


Posebna pažnja, kao i svake godine, biće usmerena mladima i njihovom odnosu prema novim tehnologijama, Internetu, softveru, telekomunikacijama, automatizaciji,… Edukacija mladih danas u Srbiji je na posebno značajnom nivou, pogotovo u tehničkom smislu, jer šansu za bućnost mladi vide kroz implementaciju toga znanja. Kao i prošle godine, i ove će biti organizovana kompjuterski integrisana fabrika “Integra” koja objedinjuje automatizaciju, komunikaciju, upravljačke sisteme i softvere.

gorenje sajam beograd 2010

Kako je 2011. godina označena godinom energetske efikasnosti, i kako su najavljena veća investiciona dešavanja u naredne tri godine, može se očekivati da će još jedna od tema biti populatna: Elektroenergetika i njeni potencijali na našem tržištu. Dakle, očekujemo i poseban akcenat na energetki štedljivu tehniku i tehnilogiju, kao i njihov pozitivan uticaj na očuvanje životne sredine. Da se prognozirati uspešna prezentacija elektronike zastupljene u obnovljivim izvorima energije (solarna energija, vetro energija, biogorivo, geotermalna, hidro energija, itd.).

sajam tehnike srbija

Inače, prošle godine je bilo 440 domaćih, 219 stranih i 128 indirektnih izlagača iz stranih zemalja, smeštenih na 18.500 m2 u unutrašnjem i 300 m2 na spoljašnjem izložbenom prostoru. Broj posetilaca je bio preko 24.000. Nadamo se da će ove godine biti daleko više!

Države koje će imati svoje zvanične predstavnike: Austria, Belgium, Bosnia&Herzegovinia, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, FYR Macedonia, France, Germany, Holland, Hungary, Italy, Poland, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, United States of America.

Nagrađivanje: Nagrade se dodeljuju najuspešnijim izlagačima po oceni stručnog žirija za nove proizvode i tehničko– tehnološka rešenja u svim robnim grupama.

Radno vreme: 10:00-18:00 za posetioce, 09:30-18:30 za izlagače.

Hale: Hala 1, Hala 2, Hala 3, Hala 3A, Hala 1A, Hala 4.

Biće dostupne pojedinačna ulaznica za posetioce, grupne ulaznice (više od 20 ljudi), moguć parking prostor u krugu sajma (naplaćivanje po satu).

BEOGRADSKI SAJAM

Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija

e-mail: tehnika@sajam.rs

URL: www.beogradskisajamtehnike.rs

Projektni tim

* Mirjana Tasić, šef projekta                       * Milena Ristić, pomoćnik šefa projekta
Tel: +381 (0)11 3615-357                            Tel: +381 (0)11 2655-230
e-mail: mirjana.tasic@sajam.rs                      e-mail: milena.ristic@sajam.rs

* Bojana Dašić, asistent projekta                * Milojka Čabarkapa, market menadžer
Tel./Fax: +381 (0)11 2655-311                     Tel: +381 (0) 11 2655-221
e-mail: bojana.dasic@sajam.rs                      e-mail: milojka.cabarkapa@sajam.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *